Jolanda Bouwman-Holthuis - Konijntje

Van fantasie naar werkelijkheid

Verhaaltjes uit mijn duim zuigen, doe ik al lang. Mijn dochter bleek een enthousiast slachtoffer om deze verhaaltjes aan te horen. Eind november vorig jaar brak de Sinterklaastijd uit en kreeg ik het snode plan ze eens allemaal op te schrijven. Bundelen, surprise er om heen en ik had een leuk Sinterklaaskadootje! En toen lazen een paar andere ouders met kinderen de verhaaltjes. "Je moet ze gaan uitgeven," riepen ze tegen me. Maar ja, dat klinkt leuk maar waar begin je als leek?

Ik ben gaan googelen op internet en kwam al snel uit bij BoekenGilde. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de telefoon gepakt. Ik werd heel enthousiast te woord gestaan en ik werd vriendelijk verder geholpen met mijn vragen. Dat sterkte me in het idee dat het haalbaar zou kunnen zijn. Ik kreeg eerst een proefpakket toegestuurd om te kijken welk papiersoort ik wilde gebruiken, een erg handig hulpmiddel. Daarnaast had ik ondertussen besloten om zelf de illustraties bij het boek te gaan maken. Het waren 18 verhaaltjes, en bij elk verhaaltje wilde ik er één maken. Na overleg met de BoekenGilde heb ik eerst één illustratie gemaakt waarvan zij een scan gemaakt hebben om de kwaliteit en de kleurstelling te kunnen beoordelen. Die bleek prima, dus aan de hand daarvan ben ik verder gegaan.

Een aantal weken later was ik klaar en heb samen met de BoekenGilde via de mail gewerkt aan de omslag. Dat ging heel vlot en professioneel.

Vervolgens is er een proefdrukje van het geheel gemaakt en mij toegestuurd. En inmiddels heb ik de boeken binnen en heb al een groot aantal verkocht!

Ik ben enorm trots op het resultaat, en de reacties zijn tot nu toe heel positief! Mede dankzij de betrokken, professionele, vriendelijke en vlotte hulp van de BoekenGilde heb ik deze stap durven nemen! Ik beveel dan ook van harte bij deze de BoekenGilde aan.

In categorie: Schrijversverhalen

Meer blogs en tips lezen?

Interview met Hein Doeksen, auteur van SNEEUW

Hein Doeksen (1950) trok al op jonge leeftijd met zijn vader de bergen in. In 1972 stak hij met vrienden te voet dwars over Spitsbergen. Een paar jaar later, na het fatale bergongeluk van een van...
Verder lezen

Interview met Camille Jacobs, auteur van Wraak

Camille Jacobs is een Vlaamse schrijver die je niet direct in een vakje met anderen kan plaatsen. Zijn hele leven al schreef hij verschillende manuscripten en gedichten. Na herhaaldelijk aandringen...
Verder lezen

Tip van de auteur: Alexander Steenhorst

Regelmatig vragen wij auteurs, nadat hun boek is uitgekomen, om ervaringen te delen die andere auteurs weer kunnen gebruiken in het selfpublishing traject. Deze tips delen wij op social media in de...
Verder lezen