It’s the most wonderful time of the year…

December: bij BoekenGilde zijn we er dol op! Een tijd van samenzijn, van beseffen wat je hebt en daar dankbaar voor zijn, van naar elkaar omkijken en elkaar waardering tonen.

Die waardering ­– attent zijn naar de ander – zien we terug in de verkoopcijfers van onze boekenshop. Elk jaar weer zien we een stijgende lijn in aanloop naar 5 december en Kerstmis. Wat vinden we het fijn voor veel van ‘onze auteurs’ dat ook zij die piek zien op hun persoonlijke verkoopdashboard.

december

Afgelopen jaar zijn we begonnen met het geven van webinars waarin we selfpublishers interviewen. Thijs Voortman, Nicolette Heijkant, Astrid Habraken en Claudia Stinne deelden hun ervaringen, de lessen die ze leerden en de inzichten die ze opdeden. Wat deden ook wij mooie inzichten op tijdens deze interviews. Eentje willen we niet onbenoemd laten.

Wist jij dat alle interviews te beluisteren zijn als Podcast?
Luister mee!

Podcast: Selfpublisher aan het woord


Tijdens het interview met Nicolette werd gesproken over ‘succes’. Een term waar geen eenduidige betekenis aan te geven is. In de praktijk koppelen we succes vaak aan geld; aan de investering terugverdienen (het liefst zo snel mogelijk), hoge verkoopcijfers. Natuurlijk is dat hartstikke fijn en kan dat voelen als een bevestiging! Toch zou het zoveel meer lucht en ruimte geven als je dat loslaat. Het zet je namelijk vaak ook in een kramp: gevoelsmatig moet alles wat je aan marketing doet ook iets opleveren. En als dat niet zo is, voelt dat automatisch slecht… met als gevolg dat je motivatie daalt. En juist dát is zo zonde!

Ons is aangeleerd dat succes met die harde feiten te maken heeft. Een mooi voornemen voor 2024 zou zijn om dat beeld los te laten. Om succes te zien in impact maken, in creëren, in plezier hebben in alles wat je onderneemt rondom je boek, in dóén en daar al tevreden mee zijn. Want alleen door te doen, door uit te proberen, te experimenteren, leer je wat wel en niet werkt en zal jouw impact steeds meer groeien.

Heb jij de interviews gemist? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt ze via Spotify terugluisteren als Podcast. Laat je ons weten wat je ervan vond?

Namens het hele BoekenGilde team wensen we je een gezellige decembermaand toe!

PS We beginnen 2024 met de workshop selfpublishing! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Wil jij een concrete stap zetten in het uitgeven van je boek? 
>> Meld je dan snel aan!

Workshop2

Meer blogs en tips lezen?

Kinderboekenweek 2021  – Interview met Laura Muscas en Petra Mwaro

Kinderboekenweek 2021 komt bijna tot zijn eind. Dit is dan ook het laatste blog in de Kinderboekenweek reeks. Ditmaal gaat het over “Het wonderlijke verhalenboek” van Laura Muscas (tekst) en Petra...
> Verder lezen

Kinderboekenweek 2021 – Interview met Liet Kombrink

Het derde blog van de Kinderboekenweek serie is een interview met Liet Kombrink. Als kind was zij een dromer, maar de interesse voor schrijven is nooit verdwenen. Na ontevredenheid bij uitgevers...
> Verder lezen