#11: Sanne schrijft een boek - Wat kan er wél?

De huidige tijd zet alles op scherp. Systemen die voor ons Nederlanders heel vanzelfsprekend zijn, staan stil. We werken, voor zover dat kan, vanuit huis. Kinderen krijgen, voor zover dat kan, thuis onderwijs. Familie- en vriendencontacten verlopen, voor zover dat kan, online. Er wordt ons verteld wat níet meer mag. En die regels zijn – helaas - hard nodig.

En zo zat ik ineens thuis. Met een stapel redactiewerk. Met een peuter, een kleuter en een achtjarige. Met een man die hier, net als ik, best aan moet wennen. En… met een manuscript dat nog behoorlijk wat aandacht nodig heeft. Hoe moet dat nou?

blog sanne schrijft een boek

Vanaf dag één hebben wij er thuis samen voor gekozen om ons te focussen op dat wat wél kan.
We hebben een “schooltje” op zolder gemaakt waar we, behalve huiswerk, vooral ook leuke dingen doen. Een paasslinger maken. Elkaars oren, armen, benen, haren opmeten. Een puzzel maken. Tekenen. De eerste woordjes worden gelezen door onze vijfjarige.
Het mooie van deze plek op zolder is dat beneden… niemand is! Geen gekibbel. Geen vragen. Geen bekers die omvallen. Een plek waar we dus ongestoord kunnen werken.

En dat doen we dan dus ook en we wisselen elkaar af. En zo komen we als gezin in een ritme en kan er dus heel veel wél. Ik heb de afgelopen anderhalve week niets aan mijn manuscript gedaan. En dat voelt voor nu helemaal ok. Ik vertrouw erop dat ik in deze situatie mijn draai ga vinden en dat ik weer de rust en ruimte voel om te schrijven. Want dat is nodig om creatief te kunnen zijn. Nu is het vooral nog even wennen. En dat mag best in deze situatie, toch?

Voor nu: pas goed op jezelf en wees niet te streng voor jezelf als bepaalde dingen even blijven liggen. Dat komt wel weer!

Ben jij benieuwd naar mijn proces van schrijven en uitgeven?

Elke twee weken deel ik mijn ervaringen met je. Kijk je met me mee?

Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse update per mail!

Aanmelden #sanneschrijfteenboek

Warme groet,

Sanne

In categorie: Sanne schrijft een boek

Meer blogs en tips lezen?

#13: Sanne schrijft een boek - Gooi de boel om!

De afgelopen weken heb ik verschillende mails ontvangen met de vraag: “In deze corona periode lukt het me niet om te schrijven. Hoe doe jij dat?” Tsja, ik zit met hetzelfde probleem. Ook bij mij gaat...
Verder lezen

#12: Sanne schrijft een boek - De drang om te schrijven

In de vorige update vertelde ik dat mijn schrijfproces op dit moment helemaal stil staat. Nu we een paar weken verder zijn, voel ik toch de drang om het schrijven op te pakken. Hoe ik dat doe vertel...
Verder lezen