Kosten boek uitgeven in eigen beheer

Je ziet het bij ons vaker voorbij komen, selfpublishing is hot! Steeds meer (gevestigde) auteurs kiezen ervoor om hun boek uit te geven in eigen beheer. Je hebt dan de volledige controle over het uitgeven van je boek. Ideaal toch?

In tegenstelling tot het uitgeven van een boek via een uitgeverij moet je bij selfpublishing zelf investeren in je boek. Je bent onder andere kosten kwijt aan vormgeving, (tekst) redactie, het drukken en de distributie van je boek.

Omdat er zo veel komt kijken bij het uitgeven van je boek in eigen beheer, snappen we dat je vooraf graag een idee krijgt van de te verwachten kosten. In dit blog vertellen we je meer over de kosten 'boek in eigen beheer uitgeven'. Daarbij staan we stil bij de volgende onderwerpen:

Heb jij besloten dat je jouw boek in eigen beheer wilt uitgeven maar ben je benieuwd naar de concrete kosten? Vraag een offerte bij ons aan en wij maken deze op maat voor jou!

Offerte aanvragen

De eerste stap redactie en tekstcorrectie

Zodra je klaar bent met het schrijven van je boek moet je gaan investeren in de volgende stap; redactie en/of tekstcorrectie. Indien je jouw manuscript naar een hoger niveau wilt tillen, kun je je laten ondersteunen door een redacteur. Ben je tevreden over je manuscript en wil je het alleen laten controleren zodat alle fouten eruit gehaald worden? Dan kun je BoekenGilde inschakelen voor tekstcorrectie.

De prijsopbouw van redactie en tekstcorrectie is bij ons als volgt:

  • De eerste 2.000 woorden: €150,00 excl. BTW;
  • Elk woord extra €0,0125 excl. BTW per woord.

Voorbeeld: je hebt een manuscript van 50.000 woorden, dan zijn de te verwachten kosten:

€150,00 + (48.000 x €0,0125)= €750,00Kosten boek uitgeven eigen beheer

Kosten vormgeving boek

De eerste indruk van jouw boek bepaalt of het verkocht wordt of niet. De vormgeving is daarom essentieel. Zorg er dus voor dat jouw boek een omslag heeft die opvalt en een binnenwerk dat prettig leest.

Wil je dat een professional voor je aan de slag gaat? Dan moet je rekening houden met de volgende kosten voor de vormgeving van je boek:

Opmaak van de cover

  • Opmaken va het omslag door BoekenGilde: €135,00 excl. BTW;
  • Een creatief ontwerp door een vormgever: €350,00 excl. BTW.

Opmaak van het binnenwerk

  • Starttarief €150,00 excl. BTW voor de eerste 48 tekstpagina’s;
  • Meerprijs elke tekstpagina: €3,00 per pagina excl. BTW;
  • Meerprijs elke tekstpagina met afbeeldingen of foto’s: €7,50 per pagina excl. BTW.

Voorbeeld: Je wilt je cover laten opmaken door BoekenGilde, hebt een manuscript van 188 pagina’s zonder kleur, dan is de prijs:

€135,00 + €150,00 + (140 x €3,00)= €705,00 excl. BTW.

Uitgeven in eigen beheer: boek drukken

De volgende stap is het drukken van je boek. Ook hier moet je geld voor reserveren. De kosten voor het drukken van een boek zijn afhankelijk van de volgende factoren:

Zodra je gaat uitgeven in eigen beheer, kun je zelf bepalen hoe je boek eruit komt te zien. Daarmee heb je dus ook invloed op de prijs. Omdat de prijs afhankelijk is van zó veel verschillende factoren is het lastig om hier specifieke bedragen te noemen.

Gelukkig kun je bij ons een indicatie van de te verwachten kosten voor het boek in eigen beheer uitgeven aanvragen. Vraag dus gerust een offerte aan. Dan weet je waar je rekening mee moet houden.

En...dan ga je zelf geld verdienen!

Want ja, uitgeven in eigen beheer betekent investeren, maar op deze manier hou je zelf ook meer geld over aan je boek ten opzichte van het uitgeven via een uitgeverij. Hoe ziet dat er dan uit?

Wij helpen je bij het inrichten van de verkoop- en distributiekanalen waarbij we de volgende mogelijkheden bieden:

  • Boekenshop van BoekenGilde: kosten per verkocht exemplaar: aan BoekenGilde 25% van de verkoopprijs.
  • Bol.com: Startkosten: eenmalig €100,- Kosten per verkocht exemplaar: 15% van de verkoopprijs + €3,57.
  • Centraal Boekhuis: Kosten per verkocht exemplaar: aan CB: 44% van de verkoopprijs + €1,33, aan BoekenGilde: gedurende de looptijd €14,95 per maand.

Indien wij je boek verkopen, beheren wij de voorraad. Kosten hiervoor bedragen €24,- per jaar.

Per maand krijg jij de marge overgemaakt op jouw rekening! Altijd een leuk moment!

Meer weten?

We vinden het leuk als je een keer langskomt om kennis te maken. Dan kunnen we samen de verschillende mogelijkheden doornemen en je meer inzicht geven in de te verwachten kosten. Een boek drukken is immers niet iets wat jij elke dag doet. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem gerust contact met ons op of vraag alvast een offerte aan. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Heb jij besloten dat je jouw boek in eigen beheer wilt uitgeven maar ben je benieuwd naar de concrete kosten? Vraag een offerte bij ons aan en wij maken deze op maat voor jou!

Offerte aanvragen

In categorie: Uitgeven

Meer blogs en tips lezen?

De titel van mijn boek bestaat al. Wat nu?

Je hebt al jarenlang een titel voor je boek in je hoofd. Of je krijgt zojuist een geniale ingeving voor je boektitel. Maar dan zie je dat je niet de enige bent met dit idee. Wat nu? Ga je op zoek...
Verder lezen

Wat gebeurt er nadat ik mijn manuscript heb opgestuurd naar de redacteur?

Is jouw manuscript inhoudelijk gereed? Dan ben je klaar voor de redactie en/of correctiefase. Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe moet je je manuscript aanleveren? En hoe verwerk je de correcties? In dit...
Verder lezen