Voordelen uitgeven via BoekenGilde

Bij BoekenGilde geloven we dat íedereen het recht heeft om een boek te publiceren. Bij ons geen minimale vereisten om je uitgeefdroom waar te maken. Jij bepaalt zelf óf je boek er komt en hóe je boek er komt. Maar dat betekent niet dat je alles moet weten en kunnen. Want bij het uitgeven van een boek komt best veel kijken! Bij BoekenGilde bieden we alle ondersteuning en diensten die nodig zijn om van jouw manuscript een professioneel boek te maken.

Heb je je boek geschreven voor een kleine kring? Of leent jouw boek zich voor het “grote” publiek?

Jouw ambitie én de potentie van je boek staan centraal. Je kunt BoekenGilde inschakelen in elke stap van het selfpublishing proces. In dit blogartikel staan we stil bij een samenwerking met ons, BoekenGilde:

  • Uitgeven via BoekenGilde
  • Ervaringen van onze opdrachtgevers

Wil jij ook de voordelen ervaren van het uitgeven van jouw boek via BoekenGilde? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek of vraag direct een offerte aan.
Offerte aanvragen

Uitgeven via BoekenGilde

Je boek uitgeven via BoekenGilde, waarom zou je dat doen? Wij hebben een aantal redenen voor jou op een rij gezet:

Jij hebt de regie, wij de ervaring

Als auteur ben je leading in het proces. Jij hebt in elke stap het eindwoord. Voelt goed, toch? Toch zullen we je wel gevraagd en ongevraagd advies geven. Simpelweg omdat we de ervaring hebben. Wij weten hoe je van een goed verhaal een goed boek maakt. Die kennis kun jij gebruiken om alles uit je boek te halen wat erin zit.

“Wij weten hoe je van een goed verhaal een goed boek maakt.”

Alles onder één dak

BoekenGilde biedt diensten en producten voor elke stap van het uitgeefproces. Dit maakt ons in Nederland uniek. In principe heb je geen andere partijen nodig om je boek uit te geven. Maar wil je dat liever wel, dan kan dat natuurlijk gewoon! Jij bepaalt waar je ons voor inschakelt.

Persoonlijk en laagdrempelig

Bij BoekenGilde doen we er alles aan om jou als auteur te ondersteunen bij deze belangrijke en spannende stap. Dit doen we door onze kennis zo laagdrempelig mogelijk te maken, via onze website, onze gratis webinars, blogs en vlogs. Wil je wat meer weten, dan ben je welkom tijdens onze workshops en events. Werk je eenmaal echt met ons samen, dan zul je ervaren dat we in elke stap over je schouder meekijken en ons sterk betrokken voelen bij jou en je boek. Dat is gewoonweg wie we zijn en waar we energie van krijgen!

blog-voordelen-boekengilde-800px

Ervaringen van onze opdrachtgevers

Door de jaren heen hebben wij al vele opdrachtgevers geholpen bij het uitgeven van hun boek. Hier krijgen we vaak positieve reacties op. Wij hebben een aantal veelzeggende quotes voor je uitgezocht en deze lichten we graag toe:

“Ik vond het prettig dat ze zo betrokken waren.”

Een uitgeefproces is een kwetsbaar proces. Bij BoekenGilde begrijpen we dat als geen ander. Ons doel is om de volledige potentie van jou als auteur en van jouw verhaal te benutten. Dat begint door vooral veel te luisteren en te lezen. We hebben veel ervaring in het succesvol maken van boeken en delen onze ideeën, gevraagd en ongevraagd, met jou als auteur. Jouw succes is ons succes!

“Ze denken als een uitgever.”

Dat klopt. Onze ambitie is om het niveau van selfpublishing boeken omhoog te krijgen. Dat niveau wordt beïnvloed door elke stap in het uitgeefproces op een professionele manier te zetten. Is je boek goed geredigeerd? Sluit de vormgeving aan op je doelgroep? Past het drukwerk bij het gebruik in de praktijk? Beschouw je marketing als onderdeel van het uitgeefproces? Krijg je goede reviews? Kan de boekhandelaar je boek bestellen? Is je verkoopprijs marktconform? Heb je verkoopkanalen ingericht? Wij helpen je graag om elke vraag te kunnen beantwoorden met: ja!

“Ik stond zelf aan het roer, maar had altijd iemand om mijn vragen aan te kunnen stellen. Dat voelde voor mij heel prettig.”

Dat is precies de bedoeling! Want deze hele reis begon met jouw droom, jouw ambitie. Maar een boek helemaal alleen uitgeven, is nog nooit iemand gelukt. Het helpt als je professionals om je heen verzamelt die je helpen bij het maken van de juiste keuzes én die werk voor je uit handen kunnen nemen. Mensen met ervaring kunnen je soms net even anders naar zaken laten kijken. Want zij hebben het al vaker gezien en gedaan en weten wat wel en wat niet werkt. Bij BoekenGilde bepaal jij zelf wanneer je ons inschakelt en wanneer niet. En dat voelt voor de meeste auteurs heel goed! Van: wat moet ik doen? Naar: wie kan me daarbij helpen? Zo kun jij blijven doen waar je goed in bent!

Kies jij ook voor BoekenGilde?

Wil jij meer weten over het zelf uitgeven van je boek? Schrijf je dan in voor ons webinar Uitgeven in eigen beheer – het proces stap voor stap. In dit – gratis – webinar behandelen we elke stap van het uitgeefproces. We delen onze kennis en motiveren je om je uitgeefdroom waar te maken. Ben je al verder in het schrijfproces en ben je benieuwd waar wij jou mee kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij ook de voordelen ervaren van het uitgeven van jouw boek via BoekenGilde? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

 

In categorie: Uitgeven

Meer blogs en tips lezen?

Hoeveel tijd kost het om je boek uit te geven?

Ga je zelf een boek uitgeven, dan heb je als auteur vaak een deadline in gedachten. En sommige auteurs maken die deadline ‘hard’. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een boekpresentatie of een...
Verder lezen

Boek uitgeven in eigen beheer: is een KvK inschrijving verplicht?

Yes! Je boek is klaar en het is tijd om het te gaan uitgeven. Je hebt voor uitgeven in eigen beheer gekozen, zodat je zelf de touwtjes in handen kunt houden. Wanneer je dit op een professionele...
Verder lezen

Selfpublishing: wat kost dat eigenlijk?

Geef je zelf je boek uit, dan ben jij als auteur verantwoordelijk voor de financiële kant van het verhaal. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: waar moet ik aan denken qua investering? En wat levert...
Verder lezen