Boekpromotie: Videomarketing voor auteurs

Videomarketing is niet alleen nuttig voor grote bedrijven. Het is ook nuttig voor auteurs! Een boek verkoopt helaas niet vanzelf. Marketing is dan ook een belangrijk onderdeel bij het uitbrengen van een boek. In dit blog leggen wij je uit hoe je videomarketing kunt gebruiken als auteur.

Het belang van videomarketing


Een plaatje zegt altijd meer dan duizend woorden. Een video zegt nog veel meer! Een video zorgt ervoor dat je de aandacht van jouw (potentiële) lezer nog langer vasthoudt in vergelijking tot een statische social media post. In het blog Waarom visuele content werkt wordt dit principe verder uitgelegd. Het komt erop neer dat onze hersenen visuele content, zoals video’s, beter verwerken dan alleen tekst, waardoor je veel makkelijker de aandacht pakt van jouw doelgroep. Maar wat kun je nou als auteur doen wat betreft videomarketing? Wij hebben vier ideeën voor jou op een rij gezet!

Boekpromotie: Videomarketing voor auteurs

Stap jij uit jouw comfortzone en ga jij aan de slag met jouw eerste boek?  Meld je dan aan voor onze gratis webinars en leer alles over uitgeven in eigen beheer.
Komende webinars

Vier videomarketing ideeën voor auteurs:


- Boektrailer

Een boektrailer is een korte video of teaser waarmee je je boek introduceert op een manier waardoor mensen het willen lezen. Het is een originele manier om jouw boek te promoten. Het schept de sfeer van jouw boek waarmee de fantasie en nieuwsgierigheid van jouw lezer geprikkeld wordt. Ook kun je een boektrailer inzetten op verschillende momenten: voor een spetterende lancering of juist het stimuleren van de verkoop! Heb je geen idee hoe je een boektrailer moet maken? Geen probleem. Wij kunnen jou hiermee helpen! Meer informatie over het maken van een boektrailer vind je hier.

- (Online) lezingen

Wij zien dat auteurs qua offline promotie vaak een boektour doen bij boekhandels of een lezing geven. Het is een eenvoudige, maar krachtige manier om verbinding te maken met jouw (potentiële) lezers. Je kunt een lezing óók eenvoudig online houden, zodat iedereen kan meekijken! Je kunt dit bijvoorbeeld doen via YouTube of Instagram Live.

- Vlogs

Vlogs zijn de afgelopen jaren waanzinnig populair geworden en doen het erg goed op YouTube. Het is voor lezers erg interessant om een kijkje te krijgen achter de schermen. Zo zou je bijvoorbeeld jouw lezers kunnen meenemen in een dag van jouw leven als auteur. Afhankelijk van het genre waarin je schrijft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt een recept uit jouw kookboek uitwerken op video, praten over futuristische ontwikkelingen als je een sciencefiction schrijver bent of relatieadvies geven (met een korreltje zout) als je een romantisch boek hebt geschreven. Wij kunnen ons uiteraard voorstellen dat het spannend is om jezelf op die manier te laten zien. Hiervoor hebben wij het webinar “Boekpromotie: vloggen en bloggen” gecreëerd. In dit webinar krijg je praktische tips rondom het maken van vlogs, maar leer je ook je eigen stem te vinden en krijg je net een extra duwtje in de rug. Plaats vervolgens op al jouw social media accounts een verwijzing naar de vlog. Op deze manier stel je al jouw volgers op de hoogte van het verschijnen van de vlog. Ook kunnen jouw volgers zich abonneren op jouw YouTube kanaal en een notificatie ontvangen wanneer er een nieuwe vlog verschijnt.

- Reisvideo’s

Heb jij een boek geschreven over een specifiek land of over een reis die je hebt gemaakt? Neem je lezers dan mee op pad! Laat hen door middel van reisvideo’s de pareltjes zien en verwijs ze voor meer tips naar jouw boek! 😉

Heb jij ervaring met videomarketing en wil je jouw tips met ons delen? Stuur ons dan een mailtje, vinden we leuk!

 

Stap jij uit jouw comfortzone en ga jij aan de slag met jouw eerste boek?  Meld je dan aan voor onze gratis webinars en leer alles over uitgeven in eigen beheer.
Aanmelden webinar

 

Meer blogs en tips lezen?

Drie sleutels tot succes bij je boekpromotie

Het succes van een boek zegt vooral iets over de marketing. Er zijn legio mogelijkheden om je boek onder de aandacht te brengen. In dit blog geven we je drie tips die direct bijdragen aan jouw succes.
> Verder lezen

Als auteur Facebook optimaal benutten

In de blogs van 19 juli en 17 september gaven we je tips over hoe je als auteur je Instagram en LinkedIn profiel kunt inrichten. Dit blog gaat over hoe je als auteur je Facebook profiel optimaal kunt...
> Verder lezen