BINDT MGZN

Inmiddels zijn er zes edities van het BINDT MGZN verstuurd naar circa 1.400 boekhandelaren in Nederland. Met dit magazine brengen we de nieuwste, in eigen beheer uitgegeven, titels onder de aandacht.

BINDT PDS

Waarom versturen wij dit magazine?

Boeken die verschijnen via uitgeverijen worden door middel van een brochure periodiek onder de aandacht gebracht bij boekhandelaren. Bijzondere boeken of auteurs worden daarbij uitgelicht. Boekhandelaren kunnen vervolgens deze boeken bestellen.

Bij boeken die in eigen beheer worden uitgegeven, moet de auteur zélf de boekhandelaren benaderen en afspraken maken. Omdat dit zeer tijdrovend en bewerkelijk is, is bij ons het idee ontstaan om zelf ook een magazine te maken, dat we BINDT MGZN hebben genoemd. Hiermee ondersteunen we selfpublishers in de weg naar succes én werken we aan het imago van zelf uitgegeven titels. We laten zien dat dit serieuze uitgaven zijn, die écht een plek in het schap van de boekhandel verdienen.

Wat is er zo uniek aan het magazine?

Het BINDT MGZN is het eerste magazine in Nederland dat zich puur richt op selfpublishing titels. Met dit magazine laten we zien dat de kwaliteit van deze titels niet onderdoet voor de kwaliteit van boeken die via de uitgeverij worden uitgegeven.

Het magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven, waarbij we het eerste jaar ons qua kleurstelling laten inspireren door de seizoenen. Het magazine heeft een frisse, aantrekkelijke uitstraling en wordt verpakt als een “cadeautje”. In elk magazine wordt één auteur uitgelicht in een interview.

Welke titels krijgen een plekje in het BINDT MGZN?

Om opgenomen te worden in het magazine, is het van belang dat je boek op alle vlakken van hoge kwaliteit is. Voor een boekhandelaar is het van belang dat de klant, jouw lezer, tevreden is. En die klant is gewend geraakt aan een boek dat geredigeerd is, dat netjes is vormgegeven, goed gedrukt. En natuurlijk moet de verkoopprijs aansluiten op wat de klant bereid is te betalen.

Goed om te weten: vanuit BoekenGilde wordt de selectie gemaakt.

Het BINDT MGZN doorbladeren? Klik op de afbeelding hieronder.

Zomer 2019

Zomer 2019

BINDT HERFST

Herfst 2019

Bindt mgzn cover

Winter 2019

BINDT MGZN-1

Lente 2020

BINDT MGZN Nazomer 2020                                 bindt mgzn hubspot

 Nazomer 2020                                                      Feestdagen-editie 2020

 

 

In categorie: Nieuws

Meer blogs en tips lezen?

De marketingfase is een cruciaal onderdeel van het uitgeefproces

BoekenGilde in het Schrijversmagazine In gesprek met Sanne Visch, redacteur en adviseur selfpublishing bij BoekenGilde.
Verder lezen

Coco Bookmedia - The vatican tales

Wij werken samen met Coco Bookmedia voor de opmaak van boeken. Maar hoe komt een boekcover tot stand? Welke keuzes worden er gemaakt en wat voegen deze toe aan het boek? In deze update vertellen ze...
Verder lezen