Wanneer is goed genoeg, goed genoeg?

De laatste tijd hoor je geluiden van uitgeverijen en literair agenten die overspoeld worden met manuscripten. Onder andere door corona hebben veel auteurs hun schrijverschap een boost kunnen geven. Helaas is de realiteit qua aantal opgestuurde manuscripten versus aantal uitgegeven boeken er hierdoor niet rooskleuriger op geworden. Het duurt A. langer voordat je een reactie krijgt, B. wordt er voor die reactie minder tijd genomen (wat niet gek is, aangezien ze zoveel aangeboden krijgen) en C. de kans dat je manuscript wordt uitgegeven is… klein. Heel klein. Dat is altijd al wel zo geweest en dat wil overigens niet zeggen dat er in jóúw manuscript geen interesse is. Nee hoor, laat je vooral niet ontmoedigen als het onderdeel is van jouw schrijfdroom. Probeer het dan vooral.
Krijg jij vervolgens wel die afwijzing of het gevoel dat men geen aandacht voor je manuscript heeft en zakt daardoor de moed je in de schoenen: lees dan verder.


Wanneer is goed genoeg, goed genoeg?

Wil jij meer weten over het zelf uitgeven van een boek? Vraag dan een offerte aan. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag een offerte aan

Au!

Eindelijk heb je bericht van de uitgeverij: ze hebben besloten je manuscript niet uit te geven. Het past niet bij het fonds. Er is geen ruimte meer binnen het fonds. Of: het is niet goed genoeg. Bij het ontvangen van dit bericht zit je vaak al maanden in spanning. En dan houdt het ineens. Balen! Regelmatig begint daar dan ook een klein stemmetje te spreken, dat zich hardop afvraagt of het wel goed genoeg is. Of jij eigenlijk wel kunt schrijven. En wie zit er eigenlijk op je manuscript te wachten? Is het niet beter om het hierbij te laten…?

Uithuilen en doorrrrr…!

Dát is het moment om je - na een borrel, een reep chocola en een avondje bingewatchen - te herpakken. Want zeg nou zelf, wie bepaalt voor jou eigenlijk of je boek het waard is om uitgegeven te worden? Of wat jij hebt geschreven goed genoeg is om gelezen te worden?
Wie bepaalt er sowieso of jij een boek uit mag geven?!

Dan nu het goede nieuws

Vandaag de dag ben je niet meer afhankelijk van de uitgeverij. Je kunt zélf je boek uitgeven. Simpelweg omdat jij dat beslist. Maar je bent wel gebaat bij goed advies. Dus wat je te doen hebt, is mensen om je heen verzamelen.
Iemand die objectief naar je manuscript kijkt. Naar je schrijfkwaliteiten, de inhoud van je verhaal.
Iemand die begrijpt wat het belang is van een goede cover en die je daarbij kan helpen.
Iemand die meedenkt over kosten versus opbrengsten.
Een partij met de juiste aansluitingen, zodat jouw boek professioneel uitgegeven kan worden.
Door deze mensen en partijen te betrekken, groeit jouw manuscript uit tot een boek. Want waar je nu staat, daar sta je dan niet meer. En met die groei, groeit vaak jouw zelfvertrouwen mee. En dát is de magie van het selfpublishing proces!


Wil jij meer weten over het zelf uitgeven van een boek? Vraag dan een offerte aan. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Vraag een offerte aan

Meer blogs en tips lezen?

Als je écht talent hebt, dan word je er wel uitgepikt…

Onlangs vroeg ik advies aan Rodaan Al Galidi, auteur van onder andere 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' en 'Holland'. Mijn vraag had betrekking tot de zoektocht van een opdrachtgever naar een...
> Verder lezen

Zo verkoop je simpel en snel grote hoeveelheden boeken

De laatste tijd zien we bij opdrachtgevers mooie voorbeelden van hoe de verkoop van boeken gestimuleerd wordt als je je doelgroep niet als individu beschouwt, maar als groep. Hoe je dat doet, leggen...
> Verder lezen

Als auteur je LinkedIn profiel inrichten

Naast de sociale mediakanalen Facebook en Instagram is ook LinkedIn een mooi platform om je boek te promoten én je netwerk uit te breiden. Op LinkedIn kun je namelijk een doelgericht netwerk opbouwen...
> Verder lezen