''You must be prepared to work always without applause.'' - Ernest Hemingway

Wat een mooie quote vind ik dit. Voor mij is dit soms best een uitdaging. Want applaus is erkenning. En daar zijn we – nagenoeg – allemaal naar op zoek. Als auteur ben je dat heel vaak ook.
Erkenning in de vorm van…
goede recensies,
hoge verkoopcijfers,
veel media-aandacht.
En als dat even tegenvalt, dan is dat soms lastig. Het maakt je aan het twijfelen. Aan jezelf en aan de kwaliteit van je boek. Met name als je boek net is gelanceerd voel je je als auteur kwetsbaar en hunker je naar erkenning. De bevestiging dat het goed is. Dat jij als auteur goed bent.

Regelmatig zie ik gebeuren dat auteurs in de marketingfase het bijltje erbij neergooien. Doelen bijstellen. Een pauze nemen. Ook bij boeken met een kwaliteit van heb ik jou daar… boeken waar ikzelf zó in geloof! (Herken je jezelf? 😊)

En daarom geef ik volgende week een gloednieuw webinar: Zo hou je de moed erin tijdens je boekpromotie. Tijdens dit webinar geef ik je drie tips om concreter, energieker en met meer plezier te werken aan de promotie van je boek!

Deelname is gratis en er is ruimte voor het stellen van vragen. Kun je niet, maar vind je het wel interessant? Schrijf je dan toch in, dan ontvang je naderhand de video.

Klik hier om je in te schrijven

Hopelijk tot dan!

Warme groet,

In categorie: Blog

Meer blogs en tips lezen?

De marketingfase is een cruciaal onderdeel van het uitgeefproces

BoekenGilde in het Schrijversmagazine In gesprek met Sanne Visch, redacteur en adviseur selfpublishing bij BoekenGilde.
Verder lezen

Literair type

Hij: “Jij leek mij zo’n literair type, maar dat valt hartstikke mee.” Mijn eerste gedachte: ik val mee! Dat klinkt positief. Mijn volgende gedachte: wat is zijn beeld van een literair type? En waarom...
Verder lezen