De lezersbelofte van jouw boek

Bij BoekenGilde vinden we elk boek uniek. Omdat we weten hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om een boek (af!) te schrijven. Omdat je daar als auteur onwijs veel doorzettingsvermogen voor moet hebben. Omdat jij met je boek iets in beweging wilt zetten.

Dat iets vinden wij interessant: want voor wie heb jij al die uren zitten zweten achter je toetsenbord, over welk thema wil jij je licht laten schijnen, van welk vakgebied mag jij je specialist noemen (en met dit boek helemaal!), welk effect moet jouw boek hebben?

Heb je de antwoorden op deze vragen gevonden, dan kun je dit verwerken in je “lezersbelofte”.

Tijdens de workshop selfpublishing ga je onder begeleiding van Sanne Visch onder andere op zoek naar jouw lezersbelofte! Ook leg je de basis van je achterflaptekst, persbericht én boekenpitch!

Meer info en aanmelden Workshop Selfpublishing


Waarom zou ik

Functie van de lezersbelofte

Deze lezersbelofte heeft maar één functie: jouw lezer overtuigen dat hij of zij tijd en geld moet investeren om jouw boek te kopen en lezen. Hoe meer jouw lezer zich aangesproken voelt, hoe eerder hij of zij geneigd is jouw boek aan te schaffen. De best lopende titels zijn dan ook de boeken met een heldere lezersbelofte én doelgroep.

Als jij weet wie jouw doelgroep is, welke behoefte deze heeft en op welke manier jouw boek die behoefte vervult, dan is de enige uitdaging nog om deze triggers te verwerken in jouw boekpromotie.

Klinkt niet moeilijk, toch…?

Workshop Selfpublishing

Toch zien we in de praktijk veel voorbeelden waarbij de auteur zijn eigen verhaal of proces centraal zet en niet snapt hoe het aankoopproces werkt bij de lezer. Vanuit BoekenGilde willen we daar graag bij helpen. Om die reden organiseren we regelmatig een workshop Selfpublishing

We leggen je tijdens de workshop precies uit hoe het selfpublishing proces eruit ziet, we gaan aan het werk om jouw eigen lezersbelofte scherp te krijgen en deze te verwerken in middelen (zoals je achterflaptekst, persbericht en pitch) die je in kunt zetten bij je boekpromotie. Je bent welkom!

Meer info en aanmelden Workshop Selfpublishing

De hulp van BoekenGilde inschakelen

Heb jij hulp nodig bij het uitgeven van jouw boek? Of heb je nog vragen over hoe je boek drukken in zijn werk gaat? BoekenGilde staat in elke stap van het uitgeef- en ontwerpproces voor jou klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Meer blogs en tips lezen?

Als auteur je Instagram profiel optimaal benutten

In ons blog van 19 juli gaven we je tips over hoe je als auteur je LinkedIn profiel kunt inrichten. In dit blog lees je hoe jij als auteur je Instagram profiel optimaal kunt benutten. Instagram is...
> Verder lezen

Hoe promoot je een boek met een klein budget?

Hoe promoot je een boek? Dit is een vraag die veel auteurs zichzelf stellen. Het schrijven van een boek is namelijk één ding, maar reclame maken voor een boek is weer een hele andere tak van sport....
> Verder lezen

Vijf tips om meer bezoekers naar jouw (auteurs)website te trekken

Yes! Je boek is klaar. Geredigeerd, vormgegeven, gedrukt en de distributiekanalen zijn ingericht. Je hebt door BoekenGilde een auteurswebsite laten maken of zelf een website opgebouwd. Maar nu...
> Verder lezen