Samenwerking Coco Bookmedia

Sinds enige tijd werken wij samen met Coco Bookmedia voor de opmaak van boeken. De komende periode nemen ze ons, via social media, mee in het vormgevingstraject van boekcovers. Ze vertellen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en wat deze toevoegen aan het boek. Met als doel om jou te inspireren en ervan bewust te maken dat de vormgeving essentieel is in het uitgeeftraject! Voor nu… eerst een voorstelrondje!

Coco Bookmedia

Coco Bookmedia, wie zijn jullie?

Coco is een hecht, compact team van vormgevers. Met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Samen zijn we een power-design team.

We laten je media-uiting, boek of magazine shinen in print en digitaal.

Al meer dan 15 jaar zijn we actief en ervaren in het stylen van veel genres en voor verschillende soorten uitgeverijen.

Wat doen jullie?

Wat doen we eigenlijk niet?! We verzorgen bovenal vormgeving van boeken (hardgebonden, paperback), promotieflyers tot webcontent. Ook voor de begeleiding van je boekuitgave kun je met ons sparren. We werken daarvoor nauw samen met specialisten van Boekengilde. Gerenommeerde uitgeverijen vragen ons daarnaast voor complete serie-ontwerpen, lay-out van nieuwe onderwijsmethoden en blended learning-projecten. Waarin print en online elkaar aanvullen. 

Waar zijn jullie super goed in?

“No greater joy in life than a book done well”, dat is ons motto. Daar doen we het voor.

Vraag het onze opdrachtgevers. 

Jouw uitgave laten schitteren, dat is één. Jou en je lezers tevreden stemmen. Pagina’s en covers ontwerpen die in het oog springen. Luisteren naar je wensen plus wel een eigen creatieve inbreng voorstellen. Snel in communiceren, vlot in vormgeven en niet te vergeten stipt in het nakomen van afspraken. Van vele markten thuis zijn. Kortom voor iedereen, een eigen uniek boek maken. Soepel en speciaal.

Waar zijn jullie trots op?

Trots zijn we op het werk dat uit onze studio komt. De verscheidenheid aan boeken is groot. We zijn ook trots op onszelf. Al jaren zijn we een hecht team en daarom in staat supersnel te schakelen met andere designers, redacteuren, enzovoorts. We respecteren onszelf voor onze hoge doen-factor. We staan open voor wat jij als uitgever wilt en we bogen op grote ervaring binnen de branche voor vooraanstaande uitgeverijen. Trots, zijn we vooral op onze kracht om direct in te spelen op veranderende vragen uit de hele uitgeversmarkt.

Wat gaan we de komende periode van jullie zien?

Anno voorjaar 2020 is alleen onzekerheid zeker.

Boeken zijn echter niet weg te denken in ons leven. Het maken van boeken is vooral iets menselijks. Daarin vinden we de klik met Boekengilde. Stijl, ervaring en persoonlijk vernuft zijn leidend. Bovenop technisch topvermogen voor printing en druk.
De aankomende tijd verwacht Coco dat veel mensen de stap zullen zetten om hun eigen verhaal om te vormen naar een tastbaar boek.

Voor al deze nieuwe uitgevers, aanstormende schrijvers-talenten en mensen die hun levensverhaal deskundig en mooi vormgegeven vast willen leggen voor hun nageslacht, willen we ons vakmanschap inzetten. Voor nog meer diversiteit, aansprekende covers en prachtig ogende binnenwerken. De komende tijd laten we jullie via social media dan ook een aantal covers zien, en lichten we toe waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn.

Op de hoogte blijven? Volg BoekenGilde via Facebook, LinkedIn of Instagram!

In categorie: Nieuws

Meer blogs en tips lezen?

BINDT MGZN

Inmiddels zijn er vijf edities van het BINDT MGZN verstuurd naar circa 1.400 boekhandelaren in Nederland. Met dit magazine brengen we de nieuwste, in eigen beheer uitgegeven, titels onder de aandacht.
Verder lezen

Coco Bookmedia - The vatican tales

Wij werken samen met Coco Bookmedia voor de opmaak van boeken. Maar hoe komt een boekcover tot stand? Welke keuzes worden er gemaakt en wat voegen deze toe aan het boek? In deze update vertellen ze...
Verder lezen

Coco Bookmedia - Dingetjes van dertigers

Vorige week stelden we Coco Bookmedia al aan jullie voor. De komende periode nemen zij jullie mee in het vormgevingstraject van boekcovers. Ze vertellen waarom ze bepaalde keuzes maken en wat deze...
Verder lezen