Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het is september. Voor velen voelt dat als een nieuw begin. Heel vaak hoor je in deze periode mensen zeggen: “het gewone leven gaat weer beginnen”. De vakantie zit erop. Scholen starten weer op. We staan weer in de file. Het werk roept! Er komt weer structuur in de dag.

Wanneer jij je boek zelf uitgeeft, dan komt er een berg werk op je af. Niet alleen het schrijven van je boek kost tijd, ook daarna zul je tijd moeten reserveren om aan je boek(promotie) te werken. Structureel! 😊

kopie-september-1-800px

Hoe zorg je er nu voor dat je dat ook daadwerkelijk gaat doen en niet over een paar maanden terugkijkt en beseft dat je nog lang niet zo ver bent, als je had gehoopt? In dit blog geef ik je vier tips.

Tip 1: maak het klein

Om groots te denken en te doen, is het van belang dat je je taken juist klein maakt. Is de uitdaging te groot en weet je niet precies waar je moet beginnen, dan is de kans groot dat je voor je uit blijft schuiven. Maar als je elke dag een klein beetje doet, dan zet je in een week toch een beste stap. Daarbij motiveer je jezelf, doordat je telkens een beetje resultaat ziet.

Tip 2: blok in je agenda

Om je boek prioriteit te geven, zul je tijd moeten maken om eraan te werken. Logisch toch? Succesvolle auteurs hebben met elkaar gemeen dat ze zich een periode laten opslokken door hun boek. Sociale contacten even stilzetten en “nee” zeggen. Bepaal voor jezelf in hoeverre je je kunt laten opslokken. Wat móet en wat kán? Vervolgens blokkeer je je agenda én hou je jezelf eraan!

Tip 3: wees niet te perfectionistisch

Een grote valkuil voor schrijvers is dat goed vaak nog niet goed genoeg is. En dat is zonde, want dat kost tijd en energie! En die kun je juist zo goed gebruiken! Merk je dat je ergens in vastloopt, dat het niet lukt om verder te komen met je boek(promotie)? Geef dan een eerlijk antwoord op de vraag: ‘Is het echt nodig om hier nog meer tijd aan te besteden?’ Je hoeft niet op alle vlakken een tien te scoren. Het effect kan even groot zijn.

Tip 4: ontmoet gelijkgestemden

Om in beweging te komen helpt het om mensen die voor dezelfde uitdagingen staan te leren kennen. Om te horen waar zij tegenaan lopen. Om je te laten inspireren door hun aanpak, successen en leermomenten. Om die van jou te delen.

Spreekt dat idee je aan?

En heb je 27 september nog ruimte in je agenda? Kom dan naar de Workshop Selfpublishing. We gaan in een klein gezelschap aan het werk met je achterflaptekst, je boekenpitch én persbericht. Je bent welkom!

Meer info en aanmelden Workshop Selfpublishing