Karien Dooper - De avonturen van Tobias

Enige tijd geleden maakten mijn dochter Liesbeth en ik plannen om een boekje te schrijven voor kinderen om hen bewust te maken wat het betekent om een huisdier te nemen en daar dan ook de verantwoordelijkheid voor te gaan dragen. We hadden via mijn man, die dierenarts is, een aantal verhalen gehoord over allerlei gevallen waarin het voor de dieren toch erg moeizaam overleven was en deze o.a. gebruikt bij het schrijven. Aan de andere kant zijn er mensen (vooral in bejaardentehuizen en andere zorginstellingen, die heel graag huisdieren willen, er al dan niet met hulp van vrijwilligers de verantwoordelijkheid voor willen nemen en die daar geen enkele mogelijkheid voor krijgen.

Toen het boekje klaar was heb ik het naar drie uitgeverijen gestuurd en, weliswaar met een vriendelijk en opbeurend briefje, teruggestuurd gekregen. Toen wilde ik het in eigen beheer doen. Via een goede vriend terecht gekomen bij het BoekenGilde. Het contact was meteen positief en leuk en ik ben begonnen met een kleine oplage van 50 stuks. (Voor alle zekerheid). De boeken zijn heel mooi geworden en over veranderingen hier en daar werd niet moeilijk gedaan.

De eerste oplage was snel uitverkocht en met de tweede oplage werd haast gemaakt i.v.b. met een artikel in de krant. Binnen een week kon ik de boeken ophalen. Momenteel wordt er gewerkt aan een Duitse en Engelse versie en ben ik van plan er in het Nederlands nu 100 te laten drukken. Er is contact met een boekwinkel in Zutphen om daar ook een verkooppunt te maken en als dat lukt zien we wel weer verder. Stap voor stap.

Vragen over het boek? Of wil je het boek bestellen?
Stuur dan een mail naar Karien Dooper.

In categorie: Schrijversverhalen