Boekengilde Blog

Je boek verkopen via bol.com

Geschreven door BoekenGilde | 7 dec 20

Wil jij van je boek een commercieel succes maken? Bij BoekenGilde helpen we je bij het inrichten van de verkoopkanalen. Een van deze kanalen is Bol.com. De grootste online verkoper van Nederland.

Bol.com opende zijn virtuele ‘winkeldeuren’ in 1999. Inmiddels heeft de online winkel 11 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 25 miljoen artikelen in allerlei categorieën. Als selfpublisher kun je op verschillende manieren jouw boek via Bol.com verkopen. Hoe het in z’n werk gaat leggen we je uit in dit blog.

Wil jij van je boek een commercieel succes maken? Bij BoekenGilde helpen we je bij het inrichten van de verkoop- en distrubutiekanalen. In ons gratis e-book vertellen we je alles wat je moet weten!

Wat doet Bol.com?

Eigenlijk doet Bol.com veel. Héél veel. Het is niet alleen een winkel voor hun eigen assortiment maar ook voor tweedehands producten van particulieren. Daarnaast stelt Bol.com het platform ook beschikbaar voor andere verkopers die hun producten kunnen aanbieden. In dit geval zorgt de verkoper zelf voor de verzending maar biedt Bol.com het verkoopplatform.

Handig voor wanneer de verkoper zelf geen webshop heeft en/of niet zo’n groot bereik. En dus een groot voordeel voor selfpublishers. Zij kunnen profiteren van het platform dat Bol.com opgebouwd heeft.

Hoe krijg je je boek op bol.com?

Wanneer je besluit je boek via Bol.com te verkopen, melden wij je boek aan met BoekenGilde als verkoper. Wij nemen alles voor je uit handen. Voor de aanmelding van je boek op Bol.com hebben we praktische informatie nodig als;

  • Titel;
  • Prijs;
  • Auteur;
  • Begeleidende tekst;
  • Omslag van de cover;
  • Bisac code;
  • En een inkijk-exemplaar.

Jouw boek verschijnt binnen +- 24 uur online na de aanmelding. De bestellingen die geplaatst worden via Bol.com komen bij ons binnen, deze verwerken we iedere werkdag. De koper kan de zending volgen middels een track & trace. Daarnaast worden klachten en retouren door ons afgehandeld en verzorgen we de facturatie.

Belangrijk om te weten: Verkoop je je boek via Bol.com, dan bied je aan inclusief verzendkosten (brievenbuspost € 4,75/pakketpost  € 6,95). Dat bedrag tellen we op bij jouw verkoopprijs.

Zelf je boek via Bol.com verkopen

Het is mogelijk om zelf partner te worden van Bol.com. In dit geval maak je een eigen verkoopaccount aan. Je zet zelf je boek online en de bestelling komen bij jou binnen. Je verzendt de boeken zelf en handelt eventuele klachten en retourzendingen af. Hou er in dit geval ook rekening mee dat je facturen uitstuurt en een verzend- en retourbeleid opstelt.

Kosten

Wanneer wij je boek via Bol.com verkopen, moet je rekening houden met de volgende kosten: per verkocht exemplaar 16% van de verkoopprijs en €3,85. 

De eenmalige startkosten voor de aanmelding bij Bol.com bedragen €99,- en je betaalt maandelijks €4,35 aan BoekenGilde voor de opslag van maximaal 100 boeken.

Heb je meer boeken die je bij ons op voorraad wil leggen? Dan kan! Je betaalt dan €15,- per maand voor de opslag hiervan.

Voordelen van boeken verkopen via Bol.com

  • Wanneer je je boek gaat verkopen via Bol.com heb je geen eigen webshop nodig. Je maakt gebruik van het platform van Bol.com.
  • Je profiteert van het enorme bereik van dit platform. Elke dag worden er miljoenen klanten geholpen op Bol.com, die aantallen bereik je niet zo snel in je eigen webshop.
  • De verkooppagina op bol.com krijgt een eigen URL die jij kunt gebruiken voor je boekpromotie.
  • Je kunt reviews gaan verzamelen. Deze vergroten de vindbaarheid. Lees meer over het belang van goede reviews.

Jouw boek verkopen via Bol.com?

Wij helpen je graag! Naast Bol.com kun je ook je boek verkopen via de BoekenGilde Boekenshop of het Centraal Boekhuis. Zoals we eerder vermelden maken we alles voor je in orde. Vanuit jouw eigen dashboard kun je de verkoop van je boek volgen. Daarnaast krijg je maandelijks de marge uitgekeerd! Extra leuk toch?