Interview met Corinne Weijschedé, auteur van 'Earthy Flavours'

Vier jaar geleden bracht Corinne Weijschedé het boek It’s a Healthy Piece of Cake uit. Een kookboek vol zoete recepten, die lekker én voedzaam zijn. Corinne is moeder van drie, stewardess, zangeres en foodie. Haar motto is: Love Food That Loves You Back! Inmiddels is er een tweede boek verschenen 'Earthy Flavours'. In dit interview vertelt ze meer over dit nieuwe boek.

Corinne Weijschedé

Kun je in je eigen woorden vertellen waar je boek over gaat?

‘Mijn boek is een kook- en kijkboek met eenvoudige, plantaardige en bovenal smakelijke recepten. Het merendeel van de recepten is, met een paar kleine aanpassingen die ik in het boek beschrijf, ook low-carb of glutenvrij te bereiden. Het is een kijkboek met natuurfoto’s van onze aarde, die ons die heerlijke aardse smaken schenkt, aangevuld met foto’s van mijn reizen waar ik inspiratie heb opgedaan voor sommige recepten in het boek.’

Hoe ben je ertoe gekomen om dit boek te schrijven?

‘Ik had al eerder een boek uitgebracht met eenvoudige recepten voor zoete plantaardige lekkernijen, It’s a Healthy Piece Of Cake. Steeds vaker kreeg ik daarna de vraag of ik ook hartige recepten wilde delen en men was ook benieuwd naar wat ik zelf zoal kookte voor mijn gezin. Eigenlijk is het destijds allemaal begonnen met mijn Instagram account: @healthypieceofcake. Voor de lol begon ik met het posten van foto’s met gerechten of snacks. Ik haal veel plezier uit het fotograferen van eten. Daardoor kwam ik erachter hoe leuk ik het vind om eenvoudige recepten te ontwikkelen en om mensen te kunnen inspireren vaker plantaardig te bakken of te koken. Ik voel me door deze manier van eten namelijk zó goed, als ik ergens enthousiast over ben vind ik het heerlijk om dat te delen.’

Voor wie heb je het boek geschreven?

‘Eigenlijk heb ik het boek geschreven voor iedereen die vaker plantaardig, puur en voedzaam zou willen eten maar niet precies weet hoe te beginnen en voor iedereen die denkt dat plantaardig eten lastig of ingewikkeld is. Want het hoeft dus absoluut niet ingewikkeld te zijn, ik heb gewoonweg zelf ook te weinig geduld voor te ingewikkeld gedoe. Ik denk dat het boek juist prettig kan zijn voor mensen die zich nog maar net begeven op het pad van plantaardig eten. Al is het boek vooral geschikt voor iedereen die van lekker en makkelijk houdt. Toegegeven, ik gebruik best wel wat ingrediënten, maar die kun je weer voor heel veel andere recepten in het boek gebruiken. Daar heb ik heel bewust voor gekozen. Van hightech keukenapparatuur ben ik niet zo’n fan. Het zal ongetwijfeld heel makkelijk kunnen zijn, maar ook hier ontbreekt het me weer aan geduld om uit te zoeken hoe zo’n apparaat nu eigenlijk precies werkt. Ik gebruik voornamelijk een goede krachtige blender: that’s it!

Wat is de belangrijkste boodschap van het boek?

‘Dat eten zonder dierlijke ingrediënten echt heel erg lekker kan zijn en dat je er daarnaast ook nog eens goed van in je vel kan komen te zitten. Dat koken en bakken met groente, fruit, graansoorten en noten in de hoofdrol dus ook gewoon heel erg leuk kan zijn om te doen. Dat plantaardig eten echt zoveel meer is dan alleen maar kauwen op een blaadje sla.’

Kun je de stijl beschrijven waarin je het boek hebt geschreven?

‘Ik hoop vooral toegankelijk en licht. Ik denk dat het wel lekker makkelijk wegleest. De receptuur is stap voor stap uitgelegd, door relatief meer tekst daarvoor te gebruiken lijkt een recept ogenschijnlijk soms ingewikkelder dan het in werkelijkheid is.’

Corinne-2

Ook benieuwd naar 'Earthy Flavours'? Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, alle online winkels en natuurlijk in onze boekenshop!

P.s. bestel je via onze boekenshop? Dan krijg je een gesigneerd exemplaar!

 

Meer blogs en tips lezen?

Boekenweek 2022 - Interview met Karin Hover

De Boekenweek 2022 loopt op zijn einde. Dit is dan ook het laatste blog in deze reeks. Gedurende deze week hebben heb je de interviews met Ciska West en Daan Klein Sprokkelhorst en Bernd Jaunich...
> Verder lezen

Boekenweek 2022 - Interview met Daan Klein Sprokkelhorst en Bernd Jaunich

We zitten er middenin, de Boekenweek 2022, met als thema: een ode aan de eerste liefde. Deze week richten we ons tot een drietal schrijvers die onlangs hun boek met onze hulp hebben uitgebracht. Hoe...
> Verder lezen

Boekenweek 2022 - Interview met Ciska West

We staan aan de start van de Boekenweek 2022. Met als thema: een ode aan de eerste liefde. Deze week richten we ons tot een drietal schrijvers die onlangs hun boek met onze hulp hebben uitgebracht....
> Verder lezen