Coco Bookmedia - The vatican tales

Wij werken samen met Coco Bookmedia voor de opmaak van boeken. Maar hoe komt een boekcover tot stand? Welke keuzes worden er gemaakt en wat voegen deze toe aan het boek? In deze update vertellen ze over de gemaakte keuzes voor het boek: 'The vatican tales'.

fb vatican

Briefing van de auteur

Dit boek gaat verder in de traditie van Ravelli, verzamelaar van verboden liefdes, wijd bekend van De Vliegenvanger.  
De hofhouding van de paus:  pedicure,  kleermaker, tuinnon, kapper, tandarts en chauffeur gaan in vertellingen in gesprek met de Heilige Vader, geven ongevraagde adviezen en stellen prangende vragen.

De korte verhalen zijn verrijkt met treffende cartoons.

Gewenste sfeer

Amusant, luchtig. Bedoeld voor vrouwen en mannen.

Gekozen beeldtaal

Het boek bestaat uit cartoons en korte verhalen. Logischerwijs kiezen we met de auteur een tekening voor de cover. Toch ontstaan er tijdens het creatieve proces juist andere ideeën. We laten het idee van een cartoon op de cover los en zetten de paus en de hemel centraal, in ton-sur-ton kleurschakering. De paus afgebeeld zonder aangezicht, maakt je extra nieuwsgierig naar de verhalen.

Met moderne strakke typografie, speels gezet in blokvorm, wordt de titel in één moment duidelijk.

Resultaat

Een pakkende, intrigerende cover, je ziet meteen waar het over gaat.

En zoals zo vaak: het coverbeeld dat in eerste instantie zo logisch lijkt, laten we gaan. We verwelkomen juist een nieuwe, verrassende kijk, dat zich ontspint midden in het creatieve proces. Dit is één van de mooie onverwachte momenten bij het maken van je boek.

Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij de opmaak van je boek?
Bekijk dan onze verschillende opties!

Hulp bij de vormgeving

 

In categorie: Nieuws