#8: Sanne schrijft een boek - Over de kracht van je 'mind's eye'

Soms is het goed om even uit de waan van de dag te stappen en inspiratie op te doen. Met die behoefte bezocht ik vorige week de Sterke Mensen Experience. “Sterk” in de zin van mensgericht, verbinden, niet denken vanuit je eigen waarheid, oprecht luisteren en elkaar ruimte geven, betekenisvol leven. Jemig, wat was het een mooie, positieve dag! Ik geniet nog na!

Sanne #8

Ik ben enorm geïnspireerd door Jitske Kramer en ook door George Kohlrieser, professor Organisatie Verandering bij IMD. Hij sprak onder andere over de ‘mind’s eye’. Focus je je op het negatieve, de beren op de weg, of op het positieve, op wat wél is? Hoe kun je met je gedachten het resultaat van je acties beïnvloeden?

Terwijl ik naar zijn verhaal luisterde, gingen mijn gedachten naar het boek dat ik aan het schrijven ben. Mijn boek is voor schrijvers en heeft als belangrijkste doel om het duwtje in de rug te zijn in het schrijf- en uitgeefproces van je boek. Zodat je je niet gaat inhouden of zelfs laat tegenhouden.
Het schrijven van dit boek gaat niet vanzelf. Ook bij mij passeren veel emoties de revue. Van trots en plezier tot onzekerheid, faalangst. En juist daarom ben ik zo blij dat ik dit doe.

Grootse doelen als een boek schrijven, een marathon lopen, een opleiding afronden, spreken voor een groep, móeten gepaard gaan met geworstel en momenten dat je jezelf afvraagt: waarom wilde ik dit ook alweer? Voel je dat niet, dan is dit doel voor jou simpelweg niet uitdagend genoeg. Wat mij helpt is daadwerkelijk antwoord te geven op die vraag: wat heeft mij aangezet tot het stellen van dit doel?

Probeer het eens voor jezelf, in welke fase je ook zit. Het kan bijna niet anders dan dat je antwoord op die vraag positief is. Vanuit je passie, gedrevenheid, liefde voor het onderwerp. Misschien brengt het een glimlach op je gezicht als je eraan denkt. Laat dát gevoel, die gedachte, die prachtige ‘mind’s eye’ je de weg wijzen.

Ben jij benieuwd naar mijn proces van schrijven en uitgeven?

Elke twee weken deel ik mijn ervaringen met je. Kijk je met me mee?

Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse update per mail!

Aanmelden #sanneschrijfteenboek

Warme groet,

Sanne

In categorie: Sanne schrijft een boek